Jewel Lighthouse

Adventure Playground Treehouse Sanctuary
Co-designed and built with children and young people this project was completed pro bono as part of our social and charitable aims. A plane tree on the site already had reclaimed poles installed around it by the staff and the "buildup" charity. A lower platform with jumping off gate had been constructed, and our job was to design, create and install the next level with the children. Framing the floor at over 4m high the mission was to create a cool, colourful chill out den at height for the young people, the aesthetic partly inspired by jewels, and partly by a super hero lantern lair.
With The Sisterhood project we worked with girls at the playground in carpentry and design workshops. Families of the playground participated in designing patterns on the "stained glass" effect coloured polycarbonate panels that formed the roof and walls.

Client

Somerford Grove Adventure Playground.

Date

Winter 21/22

Location

Tottenham, North London

Client

Somerford Grove Adventure Playground.

Date

Winter 21/22

Location

Tottenham, North London
Co-designed and built with children and young people this project was completed pro bono as part of our social and charitable aims. A plane tree on the site already had reclaimed poles installed around it by the staff and the "buildup" charity. A lower platform with jumping off gate had been constructed, and our job was to design, create and install the next level with the children. Framing the floor at over 4m high the mission was to create a cool, colourful chill out den at height for the young people, the aesthetic partly inspired by jewels, and partly by a super hero lantern lair.
With The Sisterhood project we worked with girls at the playground in carpentry and design workshops. Families of the playground participated in designing patterns on the "stained glass" effect coloured polycarbonate panels that formed the roof and walls.