Urban Jungle

Whole School Landscaping Project
Working in collaboration with Foster + Partners, our brief was to design and construct a transformed school landscape responding to the constraints of the space at the base of the towers of the World's End estate. We worked in a responsive creative collaboration with the school community, architects and funder to develop a playful, sporting and green sanctuary in this densely populated area far from a park.
We created a bespoke network of unique hardwood play structures. This included a central net and rope climber inspired by jungle vines, a treehouse up in a plane tree, amphitheatre mound, canopies, sand and water, swings, outdoor furniture and extensive planting. The soft landscaping included bamboo groves, living willow pods, hedging, fruit trees and linear perimeter planting. The children were fully involved via engaging carpentry workshops that resulted in sculptures and timber items that were added to the new playground.

Client

Bryan Adams Foundation / Ashburnham Community School / F+P Architects

Date

Autumn 2017

Location

Fulham, London

Client

Bryan Adams Foundation / Ashburnham Community School / F+P Architects

Date

Autumn 2017

Location

Fulham, London
Working in collaboration with Foster + Partners, our brief was to design and construct a transformed school landscape responding to the constraints of the space at the base of the towers of the World's End estate. We worked in a responsive creative collaboration with the school community, architects and funder to develop a playful, sporting and green sanctuary in this densely populated area far from a park.
We created a bespoke network of unique hardwood play structures. This included a central net and rope climber inspired by jungle vines, a treehouse up in a plane tree, amphitheatre mound, canopies, sand and water, swings, outdoor furniture and extensive planting. The soft landscaping included bamboo groves, living willow pods, hedging, fruit trees and linear perimeter planting. The children were fully involved via engaging carpentry workshops that resulted in sculptures and timber items that were added to the new playground.